Alergia - co to za choroba?
|
16-03-2017, 18:53:22
|
|||
|
|||
RE: Alergia - co to za choroba?
Na miód najgorsza.
|
|||
21-09-2017, 10:56:03
|
|||
|
|||
No alergia to jest coś strasznego, walczymy też z córeczką aby tak nie cierpiała - pewnie niedługo będziemy decydować się na odczulanie.
|
|||
11-10-2017, 09:59:59
|
|||
|
|||
Moje dziecko ma niestety alergię na sierść zwierząt, a bardzo by chciało mieć psa. Zastanawiamy się właśnie z mężem czy nie zacząć odczulania naszego dziecka abyśmy mogli spełnić jego marzenie.
|
|||
19-10-2017, 09:01:20
|
|||
|
|||
no właśnie jest to tragedia, jak wytłumaczyć maluchowi ze musi ciągle brać syropy czy inhalacje robić bo ma alergie. ;/
|
|||
06-11-2017, 15:20:54
|
|||
|
|||
U mnie również syn ma alergię na sierść zwierząt i jest bardzo ciężko. Uwielbiam on zwierzęta i chcieliśmy mieć psa ale niestety przy jego alergii na razie nie jest to możliwe. Planujemy niebawem rozpocząć odczulanie aby spełnić to jego marzenie.
|
|||
10-01-2018, 09:14:02
|
|||
|
|||
Alergia potrafi utrudnić życie, ale najważniejsze to dokładnie poznać reakcje swojego organizmu - jak już wiemy, co uczula, to warto nauczyć się żyć - np. gotować - bez alergenów i naprawdę jakość życia nie ulega obniżeniu. No, może jak się pójdzie do restauracji albo do kawiarni to robi się przykro... Myślę ze osobom z małych miast jest trudniej, bo w dużych miastach już standardem jest w dobrych knajpach że są wersje menu dla alergików albo są wypisane alergeny i można poprosić o przyrządzenie posiłku bez nich.
|
|||
23-02-2018, 15:16:28
|
|||
|
|||
Ja mam alergię zawsze na wiosnę , kiedy zaczynają kwitnąc i pylić wszystkie kwiatki, trawki, krzaczki, drzewka itd ... Katar sienny i zapalenie spojówek
![]() |
|||
07-03-2018, 13:03:59
|
|||
|
|||
Jako dziecko odczulałam się przez 5 lat na pyłki i teraz wiosną/latem jest o wiele lepiej. Jak wyjeżdżam gdzieś na działkę to katar mnie już nie męczy, ale zawsze mam tabletki na wypadek gdyby alergia się nasiliła bo czasami to się zdarza
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości